"Ποιητικά μόνον οικεί στ' αλήθεια ο άνθρωπος τη γης ετούτη" Martin Heidegger

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Μποϋκοτάρισμα της TV, ναι. Αλλά πώς?

Με συνοπτικές, αλλά ουσιαστικές διαδικασίες (βλ. σχόλια προηγούμενης ανάρτησης), η παρέα απεφάνθη ότι δεν μας φταίνε οι εφημερίδες, που τελοσπάντων κρατούν -μερίδα τους έστω- κάποιο επίπεδο και συντελούν στην ενημέρωσή μας, οπότε είναι άδικο να πληρώσουν αυτές τα σπασμένα της τηλεόρασης. Γι' αυτό, κατόπιν ωριμότερης σκέψης, αποσύρεται η προηγούμενη προτροπή.
Παραμένει ωστόσο το αίτημα για παρέμβαση-διαμαρτυρία εναντίον της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στον τηλεοπτικό χώρο, ειδησεογραφικό και όχι μόνον. Αν υπάρχουν ιδέες προς αυτήν την κατεύθυνση, πολύ πολύ καλοδεχούμενες.

4 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Πολύ καλά αντανακλαστικά, λορελάη, κάτι μου λέει πως δεν θα είναι καθόλου οδυνηρή και για σένα η τηλεοπτική αποχή.
Ας αρχίσουν να υπολογίζουν και οι καναλάρχες την κοινότητα των μπλόγκερς, δεν είναι το ζήτημα πόσοι δέκτες θα κλείσουν, αλλά ποιοι είναι αυτοί που το προωθούν, τι επιρροή έχουν και ιδιαίτερα σε τι "τάργκετ γκρουπ" απευθύνονται. Αυτοί οι ποιοτικοί δείκτες πια έχουν μεγάλη σημασία για όσους ασχολούνται με τα ΜΜΕ και ό,τι κινείται γύρω από αυτά (πχ δαφήμιση)

Λορελάη είπε...

Ας τα ελπίσουμε όλ' αυτά, γυριστρούλα.
Προσωπικά καθόλου δεν θα με ενοχλήσει το κλείσιμο. Το συνηθίζω έτσι κι αλλιώς για λόγους ψυχικής υγείας και εξοικονόμησης πολύτιμου χρόνου.

giorgos_st είπε...

Εγώ πάλι που την έχω για νανούρισμα τι θα κάνω?

Θερσίτης είπε...

Λοιπόν, σήμερα θα την ανοίξη για 10 λεπτά, γιατί πώς αλλιώς θα την κλείσω; Κι αυτή η θυσία για εσάς.
Ξέρετε τι αγώνα κάνω, για να δείξω στους μαθητές τις επιτώσεις της χωματερής στο μυαλό τους, στην ψυχή τους, στο ήθος τους κτλ.;