"Ποιητικά μόνον οικεί στ' αλήθεια ο άνθρωπος τη γης ετούτη" Martin Heidegger

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

(Η απάντηση ήρθε κιόλας. Δεν πιστεύω και πολύ στην αποτελεσματικότητά της, αλλά την αναδημοσιεύω.)


Κλείνουμε την τηλεόραση!
Για μια μέρα, έστω.
Δείχνουμε την δύναμη του κοινού.
Δεν τους δίνουμε άλλο το δικαίωμα της χειραγώγησής μας.
Ζητάμε ανεξάρτητη και αντικειμενική πληροφόρηση,
έγκαιρη, έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση,
χωρίς ροζ και κίτρινες αποχρώσεις.
Ας τους δείξουμε την αγανάκτηση και την επιρροή μας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
Στην παραπληροφόρηση της διαπλοκής.
Στα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.
Στον σκόπιμο αποπροσανατολισμό απο τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν.
Στις εκπομπές – σκουπίδια χάριν τηλεθέασης.
Στα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων.
Απαιτούμε σεβασμό και ποιότητα.
Κλείνουμε την τηλεόραση στις 11 Φεβρουαρίου.
Όλοι μας!
Υ.Γ Αναδημοσιεύστε το στα blog σας.
Στείλτε το, με mail στους γνωστούς σας.
Ας τους αποδείξουμε οτι δεν ανεχόμαστε άλλο τα "σκουπίδια" τους.

13 σχόλια:

giorgos_st είπε...

Και πως θα ζήσουμε 1 μέρα χωρίς τον Αδωνη τον τηλεαστέρα και τους ομοίους του,μα τι λέτε βρε παιδιά?

Despoina Chatzipavlidou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δανδής είπε...

Σπέρνουν ύβρεις, ΕΜΠΡΟΣ να θερίσουν θυμούς ...

giorgos_st είπε...

Σε ότι με αφορά δεν έχω ποτέ συμβάλλει στις πωλήσεις των εφημερίδων, μόνο ελευθεροτυπία και νέα αγοράζω και πάλι όχι καθημερινά, στην Ελλάδα γενικά δεν διαβάζουμε εφημερίδες, ούτε και βιβλία,ούτε μου αρέσουν οι αφορισμοί δεν βλέπω ποτέ τηλεόραση,πρίν από λίγο στην ΕΤ1 είδα μιά καταπληκτική συνέντευξη του Ντίνου Χριστιανόπουλου στην Ευη Κυριακοπούλου και δεν σας κρύβω πως ενίοτε μπορεί να δώ και κάτι εξαιρετικά χαζό στην ΤV είναι ώρες η στιγμές που την αποζητούμε την χαζομάρα (κάτι ελαφρύ για χαλάρωμα και ξεκούραση) αρκεί να μην πιστέψουμε πως μόνο αυτό υπαρχει ή να μην ταυτιστούμε μαζί του η να καταπίνουμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν. Το πρόβλημα λοιπόν είναι σε μας (την κοινωνία) όχι στα μέσα έντυπα και ηλεκρονικά που τελικά μας καθρεφτίζουν, τα ΜΜΕ είναι σαν το ιντερνέτ, πολλά σκουπίδια ,ελάχιστα διαμάντια σε μας είναι να τα ξεχωρίσουμε.

giorgos_st είπε...

Δανδή αν μου επιτρέπεις, 5 λέξεις δεν φτάνουν για να ενταχθεί κάποιος στους θυμωμένους,ούτε και η δήλωση "πω πω δείτε τι θυμωμένος είμαι" είναι ο "φερετζές" που δεν αφήνει (εμένα τουλαχιστον) να φανεί ο θυμός σου.

gyristroula2 είπε...

giorgo, έχεις δίκιο, πολλές φορές κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά, οι καλές εκπομπές της τηλεόρασης, αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και πέρα, δεν έχουμε πια την υπομονή να τα ψάξουμε, μας έχει διώξει το μέσο.
Γι' αυτό όποιος ξέρει για μια καλή εκπομπή ας το λέει να μην τη χάνουμε και οι υπόλοιποι.

Δανδής είπε...

Αγαπητέ giorgo
Είναι μια ευκαιρία χιλιάδες μικρές πυρκαγιές να ζεστάνουν την κοινωνία της σιωπής, και να σταθούν όρθιοι και μόνοι μες την ερημιά του πλήθους, χωρίς το βλέμμα τους να σκοτεινιάσει ή να λυγίσει.
Να πουν ένα ΟΧΙ στα ζωάλευρα των θαμώνων των παραθύρων της τηλεόρασης.
Γιατί, γιά εμάς υπάρχει ζωή και δεν μετακομίζουμε τα όνειρά μας στο αύριο γινόμενοι γηρατειά.
Είναι κακό αυτό;

giorgos_st είπε...

Δανδή οι Κούρδοι το κάνουν αυτό που λες, αλλά για την πατρίδα που δεν έχουν,όποια άλλη ανάφλεξη στα καθ'υμάς έχει 1000 λόγους για να γίνει και η τηλεόραση είναι ο χιλιοστός πρώτος, μήπως υπερβάλλεις λίγο?

Λορελάη είπε...

Πω πω,έλειψα λίγο κι εσείς ανοίξατε καυγάδες! Πολύ ωραία!
Εντάξει, βρε Γιώργο, παντού υπάρχουν διαμάντια και σκουπίδια ανάκατα και όντως η κοινωνία και εμείς, ο καθένας προσωπικά, είναι υπεύθυνος για το τι επιλέγει, αλλά δεν μπορεί να μην συμφωνείς ότι η ΤιΒι είνα πολύ μεγάλο σκουπιδαριό. Και επιπλέον έχει και πολύ μεγάλη δύναμη. Και επιπλέον διαμορφώνει συνειδήσεις, γούστο, αξίες κ.λ.π. Δεν διαφωνώ με τον σκεπτικισμό σου και με την άρνησή σου να υιοθετήσεις αφοριστική στάση, αλλά ο πολύς σκεπτικισμός ακυρώνει τη δράση. Κάποια στιγμή πρέπει να κινείται κανείς και με το ένστικτο. Τον θυμό και τον θύμο, που έλεγες κι εσύ. Αλλιώς όλο θα συζητάμε και θα σκεφτόμαστε.
Από κει και πέρα κι εγώ δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτα ιδιαίτερο μ' αυτή τη διαμαρτυρία -το δήλωσα εξ αρχής- αλλά το να υπάρχουν κάποιες αντίρροπες δυνάμεις στη διάχυτη χυδαιότητα, καλό είναι.

giorgos_st είπε...

Διαμορφώνει συνειδήσεις, κουβέντα κλειδί,Λορελάη, δεν είναι μόνο η τηλεόραση, αυτή είναι το μέσον και όχι το μοναδικό,ενός ολόκληρου συστήματος που μας κυκλώνει απ'όλες τις μεριές, η τηλεόραση έχει τα ίδια και χειρότερα χάλια σε όλο τον κόσμο αλλά γιατί στο Λονδίνο κάνουν ουρές έξω από τα θέατρα? Γιατί στο μετρό τους όλοι είναι με ένα βιβλίο η εφημεριδα στο χέρι? Γιατί τηρούν τα όρια ταχύτητας οι οδηγοί σε όλη την Ευρώπη πλήν Ελλάδας? και δεν οδηγούν ποτε μεθυσμένοι όπως στην Ελλάδα? Τελικά φιλη μου όλο μεγάλες κουβέντες ανοίγουμε! να δούμε αν ποτέ θα τις ολοκληρώσουμε...

Ανώνυμος είπε...

όπως είπε και ο Γούντυ Aλλεν:
"Οι δρόμοι φαίνονται καθαρότεροι, γιατί όλα τα σκουπίδια μπήκανε στην τηλεόραση"
Μα....θέλεις τώρα να ξαναγεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια;

Λορελάη είπε...

καλόοοοο Ηλιογράφε!

Γιώργο, συμφωνώ μαζί σου.

vagnes είπε...

Η ενεργεια μας αυτη δεν φιλοδοξει βεβαιως απο μονη της να ανεβασει το επιπεδο της TV (μακαρι να εφτανε αυτο), κυριος σκοπος της ειναι να ανακαλυψει τον νεο τροπο συσπειρωσης των πολιτων και να αναδειξει τη κρυμενη δυναμη που εχουμε οταν ενωνομαστε σε μια φωνη.
Και το τελευταιο ειναι απο μόνο του παρα πολυ σπουδαιο.

Η εντεχνη διασπαση μας -που μας επιβαλλει το συστημα-και το σερβιρει κυριως η TV- ανοιγει το δρομο για την επιβολη ολο και σκληροτερων μετρων εναντιον μας.
Η δυναμη της ενωσης μας, ειναι το πιο πολυτιμο εργαλειο που μπορουμε να εχουμε, εναντια σ' αυτη την κατασταση.

Διαθετουμε μικρους(mini-blogs) ραδιοφωνικους και τηλεοπτικους σταθμους, μικρες εφημεριδες, και ολα αυτα διανεμονται δωρεαν, ειμαστε ακομη και εκδοτες, αν μπορεσουμε να ενωθουμε και σε κοινες δρασεις, μπορει καποιος αυτα να τα θεωρει αμελητεα;