"Ποιητικά μόνον οικεί στ' αλήθεια ο άνθρωπος τη γης ετούτη" Martin Heidegger

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Να τους χαιρόμαστε!

(Qiang Huang)

«Όπου Γιώργος και μάλαμα», λέει το τραγούδι, και πώς γίνεται βρε παιδί μου και αληθεύει ετούτη η ρήση. Λες και διαλέγει κάποια πρόνοια πού θα πάει το όνομα, μη πάει χαμένη η χάρη του Άι Γιώργη. Αλλά κι εκείνοι την χαρίζουνε απλόχερα, έτσι γενναιόδωροι πούναι πλασμένοι, τούτη τη χάρη. Να τους χαιρόμαστε λοιπόν εμείς οι τυχεροί που έλαχε να τους έχουμε δικούς και φίλους. Μια αγκαλιά αγάπη ανταποδίδουμε και όλες οι χαρές δικές τους!

Μικρό δωράκι από καρδιάς, τα λόγια του Ελύτη, από το «Ημερολόγιο ενός αθέατου Απριλίου», με την ευχή να λάμπουν πάντα σαν «καθαρή διάφανη μέρα» και σαν γλυκείς ευωδιαστοί απρίληδες :)

Καθαρή διάφανη μέρα. Φαίνεται ο άνεμος που ακινητεί με τη μορφή βουνού κει κατά τα δυτικά. Κι η θάλασσα με τα φτερά διπλωμένα, πολύ χαμηλά, κάτω από το παράθυρο.

Σου ‘ρχεται να πετάξεις ψηλά κι από κει να μοιράσεις δωρεάν την ψυχή σου. Ύστερα να κατεβείς και, θαρραλέα, να καταλάβεις τη θέση στον τάφο που σου ανήκει.

5 σχόλια:

Mariela είπε...

Να τους χαιρόμαστε!
Να τους χαιρόμαστε!
Κι έχουμε και πολλούς....

Αχ αυτός ο Ελύτης!!!
υπέροχος και ουσιαστικός όπως πάντα!

Πολλά φιλιά!

giorgos_st είπε...

Ανταποδίδω για τις Γεωργίες της οικογένειας και ευχαριστώ στα λόγια του Ελύτη μιά που γνωρίζω τι σημαίνει ο Ελύτης για σένα.
Λοιπον τώρα που το σκέφτομαι έτσι δεμένοι που είμαστε, για μαφία θα κάναμε τρομερή ομάδα, άσε που έχουμε έτοιμη νονά και βαφτιστήρι...

gyristroula2 είπε...

Αχ, τι ωραία είναι εδώ! Να τους χαιρόμαστε τους Γιώργηδες και τις Γεωργίες, αν και...λορελάη, αυτό το...μάλαμα μήπως έχει κάποιες προσμίξεις μερικές φορές; Πού το σκέφτηκε τώρα να κάνει νονό της μαφίας μια πανέμορφη νονά- νεράιδα;

Ανώνυμος είπε...

Λορελάη σ΄ευχαριστώ

εμείς οι Γιώργηδες και οι Παπαδόπουλοι αφθονούμε στον Ελλαδικό χώρο!

Λορελάη είπε...

Μη μιλάς για μαφίες Γιώργο στο ιστολόγιό μου, γιατί πολλή αντιτρομοκρατία έχει πέσει τελευταία και άσε μη μας πάνε δεμένους καμμιά ώρα στα καλά καθούμενα... :)))
(αλλά το βαφτιστήρι ποιο είναι;;;)