"Ποιητικά μόνον οικεί στ' αλήθεια ο άνθρωπος τη γης ετούτη" Martin Heidegger

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Δεν αγοράζουμε εφημερίδες την Κυριακή 3/2


Δεν αγοράζουμε εφημερίδες την Κυριακή 3/2, σαν ένδειξη αντίστασης στην ύπνωση και τον αποπροσανατολισμό που προσπαθούν να μας επιβάλουν τα Μ.Μ.Ε. με αφορμή την πρόσφατη παραβίαση των νόμων της πολιτείας (προσωπικά δεδομένα, διασυρμός πολιτών, χρηματισμός) και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από μερίδα του τύπου. Στόχος αυτής της διαμαρτυρίας δεν είναι συγκεκριμένες εφημερίδες και δημοσιογράφοι, καθώς πιστεύουμε στην συλλογική ευθύνη του δημοσιογραφικού κόσμου και της Ε.Σ.Η.Ε.Α., που δεν στιγματίζει και δεν απομονώνει τέτοιες συμπεριφορές.
(αναδημοσίευση από το μπλογκ The act of touching: conctactiongr.blogspot.com. )
Προτείνω να στείλουμε το μήνυμα με mail και SMS, για να διαδοθεί.

8 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Δεν ξέρω, λορελάη, κάπως άδικο μου φαίνεται να μποϋκοτάρουμε το μόνο μέσο που διατηρεί ακόμα, έστω και επιλεκτικά, μια ποιότητα και μια σχετική ανεξαρτησία. Γιατί να μην κλείσουμε για κανένα μήνα τις τηλεοράσεις που μας αποχαυνώνουν. Το συζητάω όμως, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις και των υπολοίπων.

Λορελάη είπε...

Δεν έχεις άδικο σ' αυτό που λες, γυριστρούλα. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Βασικά την ΤιΒι πρέπει με κάποιον τρόπο να πλήξουμε. Αλλά με το κλείσιμο, ποιος θα το πάρει χαμπάρι; Πρέπει ν' απλωθεί πολύ για να έχει επιτυχία. Το θέμα είναι να τους πονέσει η τσέπη τους. Απ' την άλλη ίδιοι είναι οι ιδιοκτήτες των Μέσων. Δεν ξέρω όμως... Οι άλλοι τι λέτε;

Θερσίτης είπε...

Καλησπερίζω.
Οι εφημερίδες, όσο κι αν τείνουν να μεταβληθούν σε πολυ-μέσο και να γιγαντωθούν,εξακολουθούν να είναι ΚΑΙ μέσο καλλιέργειας, αφύπνισης και ευαισθητοποίησης. Από αυτήν τη γωνία αρνούμαι να μποϋκοτάρω τις εφημερίδες. Ο υπεύθυνος είναι τα τηλεοπτικά κανάλια ούτε καν τα ραδιόφωνα. Σε αυτών των αχρείων τα κεφάλια πρέπει να πέσει η αντίδραση. Μπορούμε;

giorgos_st είπε...

Πάρτε σήμερα τα Νέα που έχουν έχουν Σεφέρη στην Καππαδοκία και αύριο κάντε ότι νομίζετε,σαν αντίδραση παντος τη βρίσκω υπερβολική και ίσως άδικη,αν και οι καθαρόαιμες εφημερίδες όσο πάνε και γίνονται λιγότερες.

Λορελάη είπε...

καλά, με πείσατε... :))

Despoina Chatzipavlidou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Despoina Chatzipavlidou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
giorgos_st είπε...

Δημοσιογράφοι οι τηλεαστέρες? Τι σχέση έχουν με τη δημοσιγραφία? Η συνείδηση μας είναι πολύ προσωπική υπόθεση μην την υποθέτεις έτσι εύκολα και αβασάνιστα.